duurzaamheid

een gezonde tuin is duurzaam

Verkoeling, waterafvoer en CO2 zijn zaken waar u met uw tuin een kleine, maar fijne bijdrage aan kunt leveren. Zo’n tuin is niet alleen prettig voor u, maar ook voor dieren.

Een goed ontworpen tuin is comfortabel voor mensen, dieren en planten. Dat begint letterlijk bij de bodem die wij klaar maken voor de eerste aanplant . Daarna blijft de kwaliteit van de bodem goed door de juiste mix van planten, grond, schimmels en compost.

Uw tuin verdient voldoende water. Bij het ontwerp houden wij rekening met de juiste afvoer en/of opslag voor later gebruik.

In het ontwerp is ook de juiste hoeveelheid schaduw en beschutting erg belangrijk, zodat er altijd plek is waar het verblijf comfortabel is. En die bijdraagt aan uw leefcomfort binnenshuis.

Door beplanting en materiaalgebruik scheppen wij ook plekken waar dieren – egels, vogels – zich het prettigst bij voelen. Daarmee wordt de beleving van uw duurzame tuin helemaal compleet.

Materiaalgebruik kan ook zo duurzaam mogelijk

Voor bestrating, constructies en installaties doen wij ook ons best om zo duurzaam mogelijke materialen te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan FSC-gecertificeerd hout en LED-verlichting op zonne-energie.

Sedum dak

Op een overkapping, een schuur of een garage kun je met een sedum dak een heel fijn effect bereiken. De begroeiing houdt de warmte van de zon goed tegen, zorgt voor een gelijkmatige waterafvoer en ziet er – van boven – véél vriendelijker uit.

Scroll naar boven