onze antwoorden op veelgestelde vragen

Wij als vakbekwame hoveniers besteden veel zorg aan het maken en inrichten van jouw droomtuin. Bij de verwerking van mooie materialen in de tuin zijn ook wij gebonden aan de regels van de natuur! Een aantal veelgestelde vragen beantwoorden we daarom graag.

BEPLANTING

Voeding en vocht zijn noodzakelijk voor een goede en mooie beplanting. Water geven direct na aanplant en dit regelmatig herhalen is van groot belang. En vooral niet te zuinig; de wortelkluit moet voldoende water op kunnen nemen. Doe dit bij voorkeur in de vroege ochtend of late avond in verband met de verdamping van het water.

Regelmatig bemesten zal een goede groei bevorderen. We geven de voorkeur aan organische bemesting.

GAZON

De droom van iedere tuinbezitter is een groen gazon. Om dit te bereiken is regelmatig zorg en onderhoud nodig.

Bij droogte regelmatig water geven; liever veel in één keer dan dagelijks een beetje.

Voor een mooi groen gazon regelmatig bemesten. Maak gebruik van een organische meststof. Deze meststof geeft ook een betere bodemstructuur, wordt langzaam opgenomen en heeft een langdurige werking.

HOUT

Hout wordt ingedeeld in duurzaamheidsklasse 1-5. Het gewenste gebruik en de verwerking van het hout bepalen samen welke duurzaamheidsklasse het meest in aanmerking komt.

Verkleuring, vergrijzing van behandeld of onbehandeld hout is normaal.

Hout is een natuurproduct en bevat noesten. Ondanks het feit dat het gebruikte hout van goede kwaliteit is, en vooraf gedroogd, is er altijd kans op scheuren. Scheurvorming is mogelijk, maar kwalitatief niet nadelig. Ook ‘werkt’ hout; door weersomstandigheden kan het krimpen en uitzetten.

BESTRATING

Bestrating/verharding heeft alles te maken met persoonlijke maak, maar ook met het doel waar het voor gebruikt wordt. Ook bestrating heeft diverse aandachtspunten. Houd altijd rekening met:

  • Verkleuring
  • Gevoeligheid voor vuil
  • Niet altijd maatvast
  • Verschil in maatvoering
    Unieke kleur/tekening
  • Structuur van het materiaal
  • Onderhoud
  • De ondergrond in verband met verzakkingen

Het verkleuren van bestrating is niet te voorkomen: onder invloed van zonlicht en weersinvloeden verkleurt alles.

Witte uitslag op bestrating noemen we ‘kalkuitbloei’. Afhankelijk van het gebruikte product, ondergrond en weersinvloeden kan dit gebeuren. Het heeft geen invloed op de bestrating en zal na verloop van tijd verdwijnen.

Kom je er niet uit?

Neem dan contact met ons op. Wij staan voor je klaar op 0623 170 250.

Scroll naar boven